PREZENTAREA PROIECTULUI

Titlul proiectului: INFIINTARE UNITATE CARMANGERIE PRIN DOTARE CU ECHIPAMENTE SPECIFICE, SISTEM FOTOVOLTAIC SI POST DE TRANSFORMARE PENTRU MARIRE CAPACITATE ELECTRICA

 Cod SMIS proiect: 323872

 Obiectiv de politică: O europă mai competitivă și mai inteligentă, prin promovarea unei transformări economice inovatoare și inteligente și a conectivității tic regionale

Obiective specifice:

OS 1.3. Intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive (FEDR);

OS 1.4. Dezvoltarea competențelor pentru specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat (FEDR)  

Prioritatea 1: Competitivitate prin inovare și întreprinderi dinamice

Titlu Apel: ÎMBUNĂTĂȚIREA COMPETITIVITĂȚII ȘI A INOVĂRII ÎN MICROÎNTREPRINDERI ȘI IMM-URI

 Cod CAEN proiect: 1013 – Fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasare)

Denumirea beneficiarului: MARIGAB COM SRL

Loc de implementare: Sat Cursaru, Comuna Plopsoru, Judetul Gorj

Telefon 0763684488,  e-mail: smarigab@yahoo.com

Data de începere a proiectului (zz/ll/aaaa): 26/02/2025

Data finalizării proiectului (zz/ll/aaaa): 26/02/2027

Valoarea totală a proiectului (lei): 9.047.894,14

Valoare nerambursabila totala (lei): 5.375.282,26, din care

Valoare nerambursabila UE (lei): 4.568.989,92

Obiectivul general al proiectului:

Cresterea competitivitatii si crearea de noi locuri de munca in cadrul intreprinderii MARIGAB COM SRL prin realizarea de investitii productive si eficiente din punct de vedere energetic intr-unul din domeniile de specializare inteligentă identificate și aprobate prin Strategia de Specializare Inteligentă (RIS 3) Sud Vest Oltenia 2021-2027, respectiv in domeniul agroalimentar, subdomeniul alimente sigure, sănătoase, optimizate nutrițional (funcționale).

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Realizarea de investitii productive in domeniul cu potential de specializare – domeniul agro-alimentar (prelucrarea carnii)
  2. Cresterea competitivitatii societatii MARIGAB COM SRL
  3. Imbunatatirea gradului de inovare în cadrul MARIGAB COM SRL
  4. Crearea de locuri de munca
  5. Dezvoltarea competențelor personalului angajat

Indicatori de realizare

RCO101_IMM-uri care investesc în competențe pentru specializare inteligentă, pentru tranziție industrială și antreprenoriat – Țintă: 1 întreprindere

RCO01_Întreprinderi care beneficiază de sprijin (din care: micro, mici, medii, mari) (întreprinderi) – Țintă: 1 întreprindere

RCO02_Întreprinderi care beneficiază de sprijin prin granturi – Țintă: 1 întreprindere

 

Indicatori de rezultat (program)

RCR98_Angajati din IMM-uri care finalizeaza programe de formare a competentelor pentru specializare inteligenta, pentru tranzitie industriala si antreprenoriat (pe tip de

competente: tehnice, de management, de antreprenoriat, ecologice, altele) – Țintă: 6 participanți

RCR19_Întreprinderi cu cifră de afaceri crescută – Țintă: 1 întreprindere

Sumar indicatori suplimentari de realizare

Produse inovative – Țintă: 10 produse

Cresterea productivitatii – Țintă: 6,79%

Creșterea sau menținerea cifrei de afaceri în anul 3 de durabilitate, comparativ cu exercițiul financiar anterior depunerii cererii de finanțare – Țintă: 13,80 %

Locuri de muncă create în entitățile care beneficiază de sprijin (RCR 01) – Țintă: 10 persoane

Dezvoltarea competentelor personalului angajat – Țintă: 6 persoane

Soluții de economie circulară implementate – Țintă: 1 solutie

Procese inovative – Țintă: 8 procese

Rezultatele si impactul proiectului:

Implementarea proiectului va genera si mentine noi locuri de munca, inclusiv prin angajare de persoane din randul celor defavorizate, solicitantul asumandu-si respectarea principiilor legate de egalitatea de șanse, nediscriminare și accesibilitatea persoanelor cu dizabilități. Proiectul include acțiuni de dezvoltare de competențe profesionale pentru minim 4 angajați, fiind bugetate cheltuieli cu cursuri de formare profesionala pentru un numar de 6 de persoane (cca. 60% din persoanele angajate pentru ocuparea locurilor de munca nou create).

Compania va produce in noua unitate o gamă variată de sortimente care sunt fabricate pe fluxuri tehnologice bine individualizate: preparate din carne fara tratament termic, proaspete (pastă de mici, cârnaţi proaspeţi etc.); preparate din carne cu tratament termic (salamuri, cârnaţi, parizer, crenwurşti, specialităţi-sunca de pui si porc, sunci crud-uscate si pastrame, pate, etc.); produse cu specific românesc (tobă, leberwurst, jumari). Pentru producerea preparatelor din carne societatea va achizitiona utilaje moderne si performante din punct de vedere tehnologic si energetic, care se vor amplasa intr-un imobil existent, aflat in patrimoniul solicitantului, adecvat activitatii propuse, care beneficiaza de toate utilitatile necesare. Echipamentele care vor fi achizitionate sunt proiectate pentru a avea un consum energetic redus, promovând utilizarea eficientă a resurselor și atenuând impactul asupra schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Implementarea proiectului de fata va conduce la cresterea competivitatii si a performantei societatii MARIGAB COM, a capacitatii de a-si dezvolta si diversifica activitatea si de a se pozitiona pe un loc meritoriu pe piata regionala si nationala a produselor din carne.

Pentru informatii detaliate, va invitam sa accesati urmatorele link-uri: https://mfe.gov.ro si https://www.adroltenia.ro/ precum si pagina noastra de facebook https://www.facebook.com/CarmangeriaMarigab